Spår

Jag och Therese (min äldsta brors flickvän) hade bestämt att vi skulle lägga ett personspår till hennes hund Bulten idag efter att jag och Sam varit på slyngelkursen men det hade hänt någonting med Bultens tass så han fick vila. Det blev då Alice som fick spåra, första gången jag och hon gjorde det faktiskt!! Therese visade mig hur man la ett spår, vi hade korvbitar som extra förstärkning. Spåret blev bara några meter, 10 kanske och i slutet la vi en leksak som hon älskar. Spåret fick ligga i ungefär 15 minuter sen tog vi ut sprallan för att se om hon ville spåra. Det ville hon gärna, hon hade nosen i backen hela tiden och det tog inte lång tid innan hon kom fram till leksaken där jag berömde som tusan med dragkamp och sånt. Det var kul!

När Bulten har blivit bättre i tassen så ska han också få spåra, sen ska det bli lite svårare (och längre framförallt) för Alice framöver. Jag kunde inte hålla mig senare ikväll utan jag la ett kort spår till Sam också, bara för att se om han också var intresserad. Han hade också nosen i backen hela tiden och var lite långsammare än Alice men väldigt noggrann så det var också kul! Har två riktigt trötta hundar ikväll, haha :D

Slyngelkursen

Tredje gången av totalt fyra. Hela gruppen var mer avslappnad idag och jag försökte verkligen läsa av Sam hur han reagerade i alla situationer. Höll stort avstånd till de hundar som han blir osäker av och det gick bra! Blev någon gång som han höll på att börja dra och skälla men kunde bryta det genom att prata glatt och säga "vi går hitåt istället" så följde han med. Alla i gruppen var överens om att det kändes lugnare idag. I slutet kollade instruktören om hundarna kunde några trix/konster och jag blev riktigt förvånad för det var bara jag och en annan ung tjej som hade lärt våra hundar trix! Dom andra blev helt häpna när Sam rullade runt haha, det var liksom bland det första som vi lärde honom.. I läxa till nästa gång ska iallafall alla hitta på ett nytt trix så jag funderar på om vi ska nöta "sitt fint" i veckan fast får se. Kanske blir slalom mellan benen istället, det kan han ganska bra..
Chilla i soffan kanske räknas som cirkuskonst?  eller....?

Sprall

Vi måndags på agilityträningen så blev det bara jag, Alice och Sam. Jag hade inte tänkt ha båda hundarna där om det varit fler och tränat utan mamma skulle ta en promenad med Alice under tiden vi tränade. Men nu kom ingen annan så då var mamma kvar och tittade när vi tränade. Sam är en jäkel på tunnlarna, även den böjda och den tunneln där det hänger ner i slutet! Vi testade även lite handling, som jag läste om på den här länken: http://klickerklok.se/handlingutanhinder.php

Dagliga springturen


Kursen idag

Slyngelkurs idag igen. Jag ska erkänna att det var lite motvilligt som jag åkte på den just för att jag tyckte det var riktigt jobbigt förra gången då Sam fick flera utfall pga rädsla för en annan hund. Men det gick faktiskt bra, jag hade skaffat lite godare godis för att bli lite intressantare i Sams ögon (även om han nästan alltid har full fokus på mig!) Första halvtimmen gick riktigt bra måste jag stolt berätta, Sam skällde inte efter uppmärksamhet alls och gjorde alla uppgifter klockrent. Under andra halvtimmen gick det inte riktigt lika bra, då skulle vi börja gå slalom i gruppen och en del gick lite väl nära oss trots att kursledaren sagt till alla att hålla större avstånd just för att Sam är osäker. Men i helhet så var det här kurstillfället mycket lättare än det första, jag tror faktiskt att Sam fick lite höjt självföroende efter i söndags på agilitybanan!

Det är främst två hundar som han blir väldigt osäker inför och båda är kolsvarta, han kan inte läsa dom. Det finns två welsh springerspaniels som han inte reagerar på alls så vi brukar hålla oss lite närmare dom två så känner han sig säkrare.

Det var det!

Agilityträning med UHU

Vi i den nystartade träningsgruppen i agility träffades ikväll för träning. En var dock sjuk så vi var två ekipage, jag med Sam och Julia med Sinus. Sam och Sinus verkade gå bra ihop vilket kändes som ett lättnad då Sam kan vara misstänksam mot många hundar men de här två är ungefär på samma nivå så dom lekte lite till och med! (Sam leker nästan bara med Alice annars) Ska bli kul att se hur han är med den tredje hunden som är en sheltie.

Jag och Sam kom lite tidigare så vi bekantade oss lite med hindren en stund och testa tunneln, först ville han inte gå in i den men i slutet av träningen sprang han glatt igenom, så kul :D

Nöjda hundar efter träning

Kurs och agility

Hinner knappt med någon bloggande nuförtiden... Ska försöka komma ikapp lite här.

I onsdags började jag och Sam en slyngelkurs, namnet är lite skämtsamt och man kan nog säga att det är som en fortsättning på en unghundkurs med lite mer kontaktövningar och stadga. På kursen fanns en enorm kolsvart grand danois, inte så uppskattat av Sam då han är rädd för stora svarta hundar så det blev lite jobbigt. Får se hur det är nästa kurstillfälle, totalt är det fyra gånger och jag tror inte det kommer räcka riktigt för att Sam ska vänja sig vid den hunden men vi får se.

I fredags (igår) var vi tre tjejer som träffades för UHU då vi ska starta en träningsgrupp i agility. Jag hade ingen hund med mig igår för jag hade varit på körlektion direkt innan men vi ska ses imorgon igen och komma igång lite, kul! Ja jusste, jag snickrade ihop ett hopphinder idag så ikväll började jag träna Sam lite, han har ganska konstig hoppstil faktiskt, han får inte upp bakdelen så bra vilket resulterar i att han ibland river hindret men jag tror att vi måste få upp lite högre fart, då går det nog bra!
Fint? Blir till att måla dom lite senare i vår och skaffa andra hinderbommar :)

Nöjda?


Blååååååååååååååååst

Usch vad det blåser. Känns som att taket ska lyfta snart!!! Var ute med hundarna nyss och vi höll på att blåsa bort.. Ska iväg på hjärngympa med Alice alldeles strax, tror det är planerat att det ska vara utomhus men hoppas Kicki har ändrat sig så vi är inne. Grejerna lär ju blåsa bort utomhus!

Hade lite sommarlängtan idag...


Hjärngympa

Spenderade dagen med min pojkvän Michael, mestadels i hans garage som han håller på att fixa om. Vi tog en sväng till Jula för att köpa lite småprylar och när vi var klara fjäskade jag till mig att vi skulle åka till nya djuraffären Grizzly Zoo. Där inne hade dom massor av Nina Ottossons aktiveringsspel, har inte sett dom i butik tidigare, bara på internet. Jag och Alice har testat på modellen längst ner till höger en gång under en hjärngympa kurs med Kicki Renlund (för hundens hus) och jäklar vad hon fick tänka!

Spelen kostar ju runt 200-400 kr så det är ju lite jobbigt eftersom man vill ha allihopa, men man kan ju använda idén och till exempel lägga godisbitar under plastmuggar som står upp och ner. Det har jag gjort nu i vinter och satt muggarna i snön, då kan inte hundarna putta iväg muggen utan dom måste verkligen lyfta upp den. Alice blev lite frustrerad ibland och tryckte ner muggen ännu mer i snön men sen helt plötsligt trillar poletten ner och hon förstår. Kul att se!
Kanske något för UHU att köpa in och ha hjärngympatillfällen? Funkar ju för alla hundar, valpar och vuxna!

bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0