Vallningsfilm!

Ikväll flyttade vi bagglammen från en hage till en annan, första gången som vi vallar fritt utan stängsel på egna djur. Alice var den som fick köra ikväll då jag känner att jag kan styra henne lättast fast det går jävligt snabbt med henne, något vi försöker jobba på..  Någon gång stack Alice förbi mig men som ni ser på videon fångar vi upp djuren ganska bra sen, precis innan grindhålet till hagen. Bör nämna att bagglammen inte är så vana att bli vallade heller så dom är ju lite springiga och splittras ganska lätt, men det jobbar vi ju också på. Är nöjd med det vi gjorde ikväll, djuren kom till rätt hage och det gick ganska smidigt också!

(uppdaterade videon så nu ska den nog fungera!)

Sjöodjuren

Förra helgen var vi på mini-semester till Säfsen för att hälsa på min moster och morfar. Det var jag, min mamma och min lillebrorsa + hundarna såklart. Sam premiärbadade (Alice badade förra året när jag hade med henne till Mickes sommarstuga) och vi utnyttjade verkligen de närliggande sjöarna till max, så kul att se hundarna simma och skönt att få det lite lugnt efteråt ;)

Här kommer en bild på Alice där hon smått ser ut som ett sjöodjur..


Sammen

Börjar det bli vallhundar av våra odågor?

Åter hemma, då det inte riktigt funkade där borta. Men känns bra att kunna fortsätta träningen i vallning med mina två hjärtan. I måndags på vallningskursen bytte jag och mamma hund för att se om vi kanske passade bättre med den andra. Jag hade alltså då Alice och vi började en stund i den runda fållan, hennes svaghet är att driva fåren framåt så vi försökte få upp självförtroendet i det momentet. Vi tog sen ut fåren ur fållan Alice fick balansera fåren, gick ganska bra men hon har en himla fart när hon jobbar så det är inte det lättaste att dels hålla koll på henne, hålla koll på fåren och sen hålla koll på mig själv. Fåren kom ikapp mig några gånger och jag hamnade mitt i flocken, som upplagt för att snubbla! Som tur är sitter läggandet ändå hyffsat bra på Alice (iallafall under lugna förhållanden) så är det på väg att gå för fort kan jag lägga henne. Mot slutet skulle vi försöka få in fåren i fållan igen och det gick!! Alice ville dock inte sluta så hon följde också med in i fållan, rundade fåren och försökte sen driva ut dom igen..

Två fina


RSS 2.0