Agilitykurs tillfälle 2

Andra gången på agilitykursen nu ikväll. Jag har ju varit tokförkyld senaste dagarna men idag var jag fri från feber, dock ganska seg ändå så åkte dit själv, utan Sam. Hade inte orkat med att hålla reda på både honom och mig så det var lika bra. Kul att kunna kolla ordentligt på dom andra deltagarna också!

Uppvärmningen bestod av inner- och yttersvängar. Därefter repetition av tunnlar och hopphinder, även oxer. Sen blev det introduktion av platta tunneln och på slutet gick vi även igenom däcket men det skulle vi testa mer nästa gång. Gick även igenom slalom, lite olika metoder på hur man kan lära in det. Tex 2x2, "godismetoden", bågar mm.
 
Jag börjar känna mig mycket bättre nu så imorn då jäklar blir det träning här hemma. Tränade faktiskt ett kortkort pass nu ikväll.... Framåtsändning över en oxer och ett hopphinder på raksträcka, med kattmat i skål som belöning. Gick finfint!
 

ellencharlotta @ instagram

Har haft det riktigt härligt senaste veckan. Fåren har fått nytt bete, grillat med fina människor, fotat taxvalpar, myst med världens bästa systerdotter och gosat med kattungar.
Igår vaknade jag dock upp med världens jävligaste förkylning som sitter i även idag. Fick ställa in min kurs ikväll för det fanns ingen chans att jag skulle kunna orka undervisa med feber i tre timmar. Tänkte att om jag kanske mådde aningen bättre att jag kunde åka till UHU's tisdagsträning men jag däckade totalt på eftermiddagen så det var förstårs bara att glömma.. Jag ska proppa i mig lite mer alvedon strax och lägga mig, hoppas innerligt att jag mår bättre imorgon för då är det agilitykurs!

Agilitykurs tillfälle 1

I onsdags (23/5) åkte jag och Sam till klubben för att börja på en agilitykurssom UHAC anordnar. Jag såg ganska sent att dom hade en kurs så vi missade första tillfället men som tur var fick vi hoppa på kursen ändå! Så detta var andra tillfället för de övriga på kursen men vårt första.

Vi fick presentera oss lite och sen körde vi igång med repetition av vad de gjort förra gången, hopp över hinder och framåtsändning, dvs att vi hade en skål någon meter efter hindret med belöning i så att hunden skulle hoppa självständigt. Vi har ju kört en del hopphinder innan vi började kursen men inte så mycket med just skål med godbitar i så jag fick visa tydligt för Sam att jag la i lite korv, annars hoppade han och vände sig sen till mig för han trodde att jag hade belöningen. Testade med leksak sen och då gick det bättre! Vi har tränat en hel del på skål med godis här hemma nu så han börjar förstå principen bättre.

Vi jobbade i par och turades om på varje hinder. Sam och jag var tillsammans med en tjej (kommer inte ihåg namnet...) och hennes aussie Athena (tror jag hon hette) och dom två hade också bra hindersug så vi fick avancera lite med att hoppa från sidan och lite sånt.

Vi fick testa på oxer, något som vi inte har gjort tidigare men det gick bra. Även tunnel (som vi testat mycket) först rak och sedan lite böjd, det gick kanon!

Det jag tar med mig från detta tillfälle: Tajma belöningen bättre, vara på olika sidor i förhållande till hunden, jobba mer på framåtsändning, planera träningen i förväg t.ex att man bestämmer sig för att träna just tunnlar en dag
 

Det var en riktigt rolig kurs och vi längtar till nästa tillfälle! Jag stannade en liten stund efter och repeterade några övningar och fick höra från instruktören att han verkligen tyckte att vi skulle fortsätta inom agilityn även efter denna kurs för Sam var en väldigt fin hund. Vet inte om det är något som han säger till alla men det kändes iallafall väldigt bra!! Just nu tränar jag mest för att det syns så tydligt att Sam gillar agility och vi får en så otroligt mycket bättre relation av det men kanske att vi satsar på någon tävling i framtiden :)

Kommer sova gott inatt

Har haft en galen dag. Gick upp halv sju, utfodrade en liten grupp ungtackor, skjutsade mamma till stan, körde ner min cykel till bälinge, insåg att två kattungar satt fast på ett jävla dumt ställe, fick ringa efter min bror och hans flickvän och efter någon timme fick vi loss kattungarna, fixade en fårhage, åkte iväg på agilitykurs, flyttade får när jag kom hem och nu sitter jag här, kommer däcka i sängen om några minuter! Skriver mer om agilitykursen imorn :)

Sommarpepppppp

Nu har jag uppdaterat Uppsala hundungdoms hemsida men en del som vi planerade på mötet ikväll. Känns så himla roligt att ha massa roligt inplanerat! Just nu känns all hundträning så galet rolig, det bara spritter i hela kroppen och man vill ta med hundarna ut och träna hela tiden!! På onsdag börjar jag och Sam på agilitykurs, jag lyckades hitta en som uhac anordnar så bestämde mig för att nu jäklar kör vi!!

Underbara

Styrelsemöte 21/5

Vi (Uppsala hundungdom) hade styrelsemöte ikväll, jag velade lite om jag skulle ta med mig en hund eller inte för jag visste inte riktigt hur det skulle gå med passiviteten inne i klubbstugan. Men man kommer ju ingenstans om man inte tränar på ett problem så jag bestämde mig för att ta med Sam. Det gick faktiskt bra, vi skvallertränade när vi mötte upp de andra utanför klubbstugan och väl inne så satt vi en bit ifrån. Jag hade med en filt som Sam fick ligga på och han var relativt lugn under hela mötet, lite gnäll mot slutet men då gick vi ut och kissade en sväng så sen blev det bättre ;)  Han fick ett ryck en gång och morrade men han lyssnade bra när jag bad honom gå och lägga sig. Allt som allt gick vi därifrån med en bra känsla i magen.

Mötet tog ganska lång tid, det finns ju så mycket man vill diskutera och prata om! Det känns verkligen som att det börjar lossna nu inom Uppsala Hundungdom, fler medlemmar kommer på aktiviteter och alla i styrelsen är engagerade! Vi har planerat in en massa roligt, lite nu till början på sommaren och sen mycket till hösten. Härligt!

Senaste veckorna via instagram


Fredagsmorgonsnöje

En fleecefläta med handtag!

Flygande hundar

Jag och Sam mötte upp Sanna och Junior idag för lite agilityträning på klubben, det gick riktigt bra! Junior är ju ny på agility men han lär sig så otroligt snabbt, riktigt häftigt att se! Förra gången hjälpte jag till att hålla honom vid en tunnelingång och Sanna lockade sen på honom ifrån andra änden. De första gångerna ville han helst springa runt tunneln men när han väl gått igenom den en gång så förstod han direkt och efter några repetitioner så sprang han med full fart igenom tunneln, så duktig! Idag så hade han samma sug på tunneln, de behövde ingen hjälp alls!

Agility

Jag har velat mycket med det här med agility senaste tiden. UHU fick ju igång en träningsgrupp i agility men när jag och Sam var på första träningen så kände jag att vi inte alls låg på samma nivå som de andra och sen var det även många hundar med så det var lite för mycket störning för Sam. Så valde att inte fortsätta träna i den gruppen och tänkte väl egentligen inte fortsätta träna agility alls för det kändes tråkigt att vi inte kunde komma med på någon kurs på grund av tidsbrist och dåligt med pengar... Men sen frågade Sanna om jag ville hänga med henne till agilityplanen för hon ville börja träna lite med hennes lilla hund Junior. Hon har tränat en del agility för några år sen men med en annan hund, så hon ville nu börja smått med Junior och under lite lugnare former. Så jag och Sam åkte tid förra torsdagen och jäklar vad kul vi hade!! Så nu känner jag att det går tusan inte att bara lägga ner detta, för Sam älskar att träna agility och vi har verkligen roligt tillsammans. Sanna och jag kommer fortsätta träffas och träna lite på egen hand, under tiden försöker jag spara ihop pengar till en ordentlig kurs i sommar eller tidig höst!

Lycklig vovv

Fårsnack

Förra helgen släppte vi ut ett gäng får med sina lamm och under veckan som gått har de sista (förutom en, som kommer få några veckor senare) tackorna lammat. Vi har haft en relativt smärtfri lamningsperiod, det var ju ett gäng som lammade i slutet på mars/början på april och sen hade vi ett par veckors uppehåll innan ett annat gäng började 20/4 och har lammat fram till nu. Totalt har vi nu 26 levande lamm. 5 lamm har varit dödfödda eller dött kort efter födsel pga olika anledningar. Det är som sagt en tacka kvar som ska lamma men hon kom in till baggen några veckor senare så hon kommer nog få komma ut på bete med de som är kvar i stallet nu, så får vi ta in henne igen sen.

Vi har även ett gäng tackor som inte blivit betäckta som vi nu håller på att verka klövarna och klippa för att om några dagar kunna släppa ut dom på ett naturbete. Och så har vi vår lilla vallningsgrupp på sju ungtackor som också snart ska få komma ut på bete!

Här kommer ett gäng bilder på de som redan har fått kommit ut :)

Janne

Här är lilla Janne, bara några timmar på första bilden och sen en vecka gammal på den andra. Så fin!
Nu är det bara fyra tackor kvar som ska lamma, sen är det klart. Tre av dom har fyllt i ljuvret så det borde bli lamning inom de närmsta dagarna. Hittills har vi 21 lamm :)

Resultat promenadutmaningen

Har nu haft stegräknaren igång vid varje hundpromenad i 1 och 1/2 månad. Den har hakat sig och ibland har man glömt sätta igång den men här är det resultat som iaf har blivit registrerat!

Steg: 416 945

Sträcka: 318,6 km

I snitt har vi gått 8509 steg och  6,5 km varje dag, helt ok tycker jag! Sen går (läs: springer) ju hundarna oftast lösa så dom två har väl minst gått det fyrdubbla! Det har varit roligt det här, det kändes verkligen tomt igår när jag insåg att jag inte behövde ha igång stegräknaren.. hehe, men kommer nog fortsätta räkna steg och sträcka, det är ju kul :)

RSS 2.0