Fyra från instagram

Några vardagshändelser från senaste veckan i form av instagram-bilder :)

Träning i Ulva

Det var inte bara Alice som fick komma iväg och träna igår. Jag och Sam tog bilen till Ulva på förmiddagen för att möta upp Sandra och Uno för lite träning. Jag lyckades glömma min klicker så min planerade skvallerträning blev lite svår att genomföra så han fick gå i långlina istället där han fick hålla koll på mig. Jag gick med olika tempo och gjorde många svängar så att han fick mycket att göra. I början var han lite seg och lunkade lite efter mig men när han började förstå att belöningarna kom när han sökte upp mig så fick vi upp farten bra. Det blev några små pauser med passivitet och sen lekte vi mest. Jag var rätt trött i huvudet så blev inte mycket mer.

Allmänlydnadskurs, tillfälle 5

Ikväll var jag och sprallan iväg på kurs igen. Vi var bara två stycken som kunde komma denna gång (på två instruktörer, superlyxigt!) och vi började med hundmöten. Vi hade väldigt stort avstånd i början och det gick fint så vi gjorde det lite svårare sen med att vi gick runt en lada åt olika håll så att mötet blev lite mer överraskande. Det gick fint det med, jag var snabb med klickern nästan hela tiden och Alice börjar bli riktigt duktig på skvallerträningen nu så det känns väldigt bra. Måste ta tag i mer skvallerträning med Sam också..

Efter en liten paus började vi prata lite om "stanna" och lite olika varianter som det kan läras in. Körde lite sån träning och det var ganska svårt att träna det "på beställning" men tycker ändå att det gick bra. Det var riktigt bra att få bolla idéer om hur man kan lära in det eftersom det finns en hel del olika varianter.

När våra klicker-tummar var för stela (det var riktigt kallt ute) för att kunna klicka så gick vi in i klubbstugan för lite fika och prat om hur det har gått hittills på kursen. Det är kul att få höra från de andra att det syns att jag och Alice har gjort framsteg, för jag känner verkligen själv att vi har utvecklats mycket under dessa veckor.

Skogsbus


Tisdagsträning 27/3 med Sam

Förra veckan var vi iväg på tisdagsträning, jag och Sam. Det var Elisabeth med Datcha (som nu har en liten valpis hemma! och Malin med Ockra där. Vi höll oss på bra avstånd i början så vi inledde träningen bra. De andra två körde en del rörliga övningar och belönade med lek så jag passade på att låta Sam titta på och få belöning under tiden. Efter ett tag gav han mig mer och mer fokus vilket självklart belönades.
Sam kändes lite frånvarande på något vis, han gick och nosade en del och plockade upp pinnar här och var. Jag var inte heller i bästa form, trött och seg så Sams beteende kan nog vara lite pga att jag helt enkelt var för tråkig. Vi körde ett agilitypass här hemma några dagar senare och i början var han seg och nosade runt en del. Men sen la jag i en annan växel på mig själv och gjorde mig så rolig jag kunde och då jäklar vilken fokus jag fick! Så det måste jag fortsätta tänka på, att inte bli seg och tråkig haha!

Allmänlydnadskurs, tillfälle 4

För en vecka sen gick jag och Alice på tillfälle 4 på allmänlydnadskursen. Det är dumt att inte skriva ner sina tankar om kursen direkt för nu, en vecka senare kommer jag inte ihåg så jättemycket av vad jag tänkte just då. Men jag ger det ett försök ändå:

Vi fortsatte med gå fint, vilket gick väldigt bra och Alice fattade direkt vad jag ville ha. Dock lite för bra för hon gick och hade ögonkontakt med mig nästan hela tiden men då försökte jag belöna de få tillfällen som hon tittade bort en stund. För på en vanlig promenad vill inte jag ha krav på ögonkontakt hela tiden, min definition på gå fint är att hon ska gå i slakt koppel och kunna nosa lite och gå som hon vill (inom längden på kopplet). Om hon stannar och vill nosa på något får hon det, men om hon drar mot något som hon vill nosa på så stannar jag och när hon först går lugnt så får hon "varsågod" att lukta.

Efter en liten paus fick vi göra några övningar i stadga. Jag har egentligen ganska mycket tankar om detta men det blir för rörigt att skriva ner allt, ska försöka tänka mer på detta och kanske skriver ett eget inlägg om det någon gång.

Efter övningarna utomhus så tog vi en fika i klubbstugan där alla fick presentera sin egen ras, lite om historia och användning för att man dels skulle få större förståelse varför ens egen hund reagerar på vissa sätt och för att få större förståelse för andra raser, man snöar ju lätt in sig på sin egen ras.. Det var kul! Som en sista grej fick vi öva lite på hantering av hunden, klappa om hunden, undersöka tassar mm. Väldigt nyttigt för Alice kan jag säga då hon tycker det är lite jobbigt att få klorna klippta och att få håret på tassarna trimmat..

Det är nu bara tre gånger kvar på kursen varav en som jag inte kan gå på då jag jobbar. Så bara två gånger kvar. Det har varit en väldigt nyttig kurs och jag gillar verkligen att den har varit på så många tillfällen för det var först nu fjärde gången som jag kände att "riktiga" Alice börjar komma fram. Den Alice som jag ser hemma varje dag. Hon kan börja slappna av bland de andra hundarna, något som har varit svårt tidigare och jag känner mig tryggare som hundförare (vilket förmodligen bidrar till att hon kan slappna av mer).

Uno i motljus

Bilder från lite mer än en vecka sen då Sandra och Uno var här för lite träning.
Sam var duktig och tittade på

RSS 2.0