Tre fina

Johanna lyckades fånga de tre tokhundarna på bild!Foto: Johanna

Riktigt bra eftermiddag på klubben

Har haft en kanonbra eftermiddag på klubben idag. Mötte upp Johanna och Robbie i stan där vi tog bussen till klubben för att träna agility. Sam var peppad!! Vi fokuserade på däcket och långhoppet, sen blev det även en mindre kombination med olika handlingsalternativ. Fick även in lite nosduttar (inte på själva kontaktfältet utan vi tränar inför det) Åh just det, vi körde lite 4-pinnar slalom 4-5 gånger också. Gick fint!
 
Efter en stund dök Sandra och Uno upp, då blev det en promenad och lite passivitet utanför agilityplanen. Avslutade med lite mer träning innan vi åkte hem och firade min mamma som fyller år idag!

Fin pojk!
 


Tycker Sam ser lite präktig ut på den här bilden ;)  "Jag är duktig som tittar in i kameran"

Helt okej gruppbild, visst? ;)

Veckoplanering v.35

Är nu inne på femte veckan med planering, trodde inte det skulle hålla så länge! Haha.. Har iofs inte följt någon veckoplanering helt men själva grejen bara att ha en planering gör att vi får mer gjort än om vi inte hade haft en. Vissa dagar känner man helt enkelt inte för att träna det som är planerat så då är det bättre för hela träningskänslan att man kör på det som känns roligt just då. Hundträning ska vara roligt för både människa och hund!
 
Den här veckan börjar mina fotokurser på medborgarskolan dra igång vilket innebär att jag får lägga om träningen lite. Har tidigare tränat mest på kvällarna (särskilt vallningen) men nu kommer jag jobba då så får försöka komma upp tidigare på mornarna för att hinna träna då så att jag kan jobba med egna företaget mitt på dagen. Så nu är det nog viktigare än nånsin att ha en planering! 
 
Alice
Mån: Benslalom, stadga i sitt fint, högersnurr
Tis: Vila
Ons: Vallning om tid finns, vänstersnurr, mellan
Tors: Mellan, benslalom
Fre: Backa, vallning
Lör: Vila
Sön: Vallning, backa
 
 
Sam
Mån: Agilityslalom, "ut"
Tis: Däcket, agilityslalom, mindre bana med däcket, hopphinder och tunnlar
Ons: Vallning om tid finns, nosduttar, hoppteknik 
Tors: Vila
Fre: Hoppteknik
Lör: Vila 
Sön: Nosduttar, vallning

Resultat v.34

Alice
Mån: Vänstersnurr, stadga i sitt fint, vallning - Vänstersnurr, stadga i sitt fint, vallning, backa
Tis: Vallning, backa, benslalom - Vallning, backa, benslalom, miljöträning vid Ulva Kvarn
OnsVila - Vila (gick en promenad med Sanna och Junior)
TorsVänstersnurr, vallning, backa - Vallning, benslalom
Fre: Benslalom - Vänstersnurr, benslalom
Lör: Vila - Vila
Sön: Högersnurr, mellan - Högersnurr, mellan, stadga i sitt fint, benslalom
 
 
Sam
Mån: Agilityslalom, vallning - Agilityslalom (började med 6 pinnar), vallning
Tis: Vallning - Vila
OnsNosduttar, hoppteknik - Vila (gick en promenad med Sanna och Junior)
TorsAgilityslalom, vallning - Vallning
Fre: Hoppteknik - Agilityslalom, nosduttar, hoppteknik
Lör: Vila - Vila
Sön: Nosduttar - Agilityslalom
 
Utvärdering: Jag är faktiskt ganska nöjd med den här veckan. Jag har jobbat en del men har ändå hunnit träna en ganska mycket och nästan enligt planeringen, bytte lite plats på några grejer bara. Har även miljötränat med Alice vid Ulva kvarn, det var massa folk där men hon var lugn och fokuserade mest på mig. I onsdags var Sanna här med hennes griffon Junior och vi gick en promenad tillsammans, det gick bra! 

Härligt trötta och nöjda hundar

Båda hundarna har fått varsit vallpass ikväll med fokus på att vrida kroppen ifrån fårflocken. Nu börjar jag verkligen ställa krav på dom båda så nu ikväll när vi skulle gå ut sista gången märktes det att dom var riktigt trötta! Sam låg kvar i sin bädd och kom inte förrän jag och Alice var helt klara för att gå ut. Jag är också ganska trött i huvudet, var på begravning tidigare idag.. Blir till att sova nu så att man orkar upp imorgon och hinner med allt som ska göras!
 
Puss på skrutthundarna <3

Konsekvent

I tisdags var jag till Håga med Alice för vallning. Det gick bra, fick tips av Olle hur vi ska förbättra flankeringarna (tror man skriver så) för som det är nu sneddar hon gärna in lite för tidigt och det resulterar i en för snabb fårflock! Hon har svårt att släppa kontakten med fåren, hon vill liksom sköta det lite själv så nu gäller det att jag är tydlig med vad som gäller och att jag är konsekvent. Annars kommer vi inte komma vidare. Samma gäller med Sam faktiskt. Man kan lätt tro att vallning ska vara enkelt för att hundarna har det i sig men man får kämpa sjukt mycket!! 

Hallonhundarna

Här kommer en bildbooooomb!! 

Repskapet

Idag fick jag hem en hel bunt med papper från Sveriges Hundungdom. Jag kommer ju åka på SHU's repskap i september och det som kom nu var lite info om helgen samt alla årsmötesförhandlingar. Det känns roligt, kommer bo på Clarion Hotel Winn i Gävle och på dagarna kommer vi vara vid Furuvik. Förutom själva årsmötet så kommer vi även få besöka schimpanser och orangutanger, ska bli riktigt roligt! 

Veckoplanering v.34

Alice
Mån: Vänstersnurr, stadga i sitt fint, vallning
Tis: Vallning, backa, benslalom
OnsVila
Tors: Vänstersnurr, vallning, backa
Fre: Benslalom
Lör: Vila
Sön: Högersnurr, mellan
 
 
Sam
Mån: Agilityslalom, vallning
Tis: Vallning
OnsNosduttar, hoppteknik
Tors: Agilityslalom, vallning
Fre: Hoppteknik
Lör: Vila
Sön: Nosduttar

Resultat v.33

Alice
Mån: Vallning, benslalom - Vallning, benslalom
Tis: Snurra, backa - Snurra
OnsVila - Vila
TorsVallning, backa - Vila
Fre: Benslalom - Nosduttar
Lör: Backa - Mellan
Sön: Vallning, backa - Vila
 
 
Sam
Mån: Vallning, agilityslalom, nosduttar - Vallning, agilityslalom, nosduttar
Tis: Agilityslalom - Agilityslalom
OnsVila - Vila
TorsVallning - Vila
Fre: Nosduttar - Nosduttar
Lör: Agilityslalom, hoppteknik - Agilityslalom
Sön: Kombination - Vila
 
Utvärdering: Måndag, tisdag och onsdag gick ju helt enligt planeringen, sen gick det utför igen.. Hade mycket jobb i slutet på veckan och helgen var väldigt fullbokad. Inför kommande vecka så tänker jag planera in en lugnare helg. Det som vi har tränat har iallafall gått väldigt bra, Sam blir säkrare i slalomen. Med Alice så tränar jag mest små moment ur freestylen för att få mer stadga i dem.

Hundfotografering

Idag blir det mycket hundaktiviteter, dock inte för mina egna hundar. Jag ska iväg till Hundens hus här i Uppsala då dem har öppet hus och jag ska vara där och ha en liten fotostation där man kan fotografera sin hund om man vill! Gjorde samma sak förra året och det gick superbra! 

Tävlingstankar...

Jag funderar mycket på detta med tävling... Har alltid sett mig själv som en icke-tävlingsmänniska och har egentligen inte strävat efter att tävla med mina hundar. Dessutom är dom ju klassade som "blandraser" då deras föräldrar inte gjort något VP så vi har inte cert och sånt som drar. Men nu när vi börjar komma lite framåt i agilityn och även freestyle så känner jag att det vore roligt att testa på att tävla, det känns som ett naturligt steg. 
 
Så då har jag tittat på lite tävlingar under senhösten/vintern men insåg att det är nog osäkert att anmäla Alice till nån freestyletävling eftersom hon kommer löpa runt oktober/november. Försöker nu hitta någon lämplig agilitytävling inom hyffsat avstånd så kanske jag och Sam kan debutera i hoppklass. Men ja, vi får se hur det går för måste ju hinna träna med mer störning också. Tror att UBK kommer ha KM i höst, då ska vi nog försöka vara med!  

Veckoplanering v.33

Alice
Mån: Vallning, benslalom
Tis: Snurra, backa
Ons: Vila
TorsVallning, backa
Fre: Benslalom
Lör: Backa
Sön: Vallning, backa
 
 
Sam
Mån: Vallning, agilityslalom, nosduttar
Tis: Agilityslalom
Ons: Vila
Tors: Vallning
Fre: Nosduttar
Lör: Agilityslalom, hoppteknik
Sön: Kombination
 
Jag hoppas kunna följa denna planering lite bättre än de tidigare planeringarna, nu har man ju sett vad man hinner med och vad som passar att göra med båda hundarna varje dag. 

Resultat v.32

Kursiv text = det planerade
Fet text = det vi gjorde
 
Alice
Mån: Vallning, backa - Snurra
Tis: Snurra, benslalom - Vallning
Ons: Vila - Vila
Tors: Vallning och/eller benslalom - Vila
Fre: Vallning, snurra - Vila
Lör: Backa - Vila
Sön: Vallning - Vallning
 
 
Sam
Mån: Nosduttar, hoppteknik - Nosduttar
Tis: Agilityslalom - Agilityslalom
Ons: Framför- och bakombyten - Framför- och bakombyten
Tors: Agilityslalom - Vila
Fre: Vallning, nosduttar - Vila
Lör: Vila - Vila
Sön: Nosduttar, benslalom - Vallning
 
Utvärdering: Början av veckan gick bra, sen blev det flera dagar utan någon planerad träning där vi bara gick långpromenader. Jag mådde lite dåligt och hade liksom inget träningssug så då var det lika bra att låta bli tyckte jag. Vi avslutade dock veckan med vallning för båda hundarna, det gick väldigt bra så det känns bra att börja en ny vecka med den härliga känslan :)

Agility och vallning


Höst och slalomtankar

Jag är så himla glad över att det är augusti nu, underbar månad! Jag har verkligen längtat sen förra hösten tog slut.. Tycker höstvädret är så fantastiskt på något sätt och allt blir så vackert. Lite bättre luft och temperaturer för hundträning också haha :)  
 
Idag har det blivit ett slalompass för Sam, vi kämpar på.. I början körde jag med 2x2 metoden men den fungerade inge vidare så testade "godismetoden" och visade med godis. Funkade väl inte heller jättebra då han inte insåg att han gick mellan några pinnar (gällde både 2x2 och godis) så till slut blev det en blandning av att visa med händerna och försöka få honom att jobba mer självständigt. Det gick hyffsat men nu har det börjat lossna mer efter ett tips från Johanna. Jag har nu händerna bakom ryggen och visar honom slalom med min kropp. Liksom puttar ut honom och drar honom mot mig bara med hjälp av kroppspråket. Jag har filmat men inte hunnit få någon ordning på det, ska försöka imorn... Just nu kan jag stå i slutet på 4-pinnar slalom och han tar det utan min hjälp! Så det vi tränar på nu är att jag står på olika ställen och lite olika ingångar. Blir nog bra det här :)

Veckoplanering v.32

Alice
Mån: Vallning, backa
Tis: Snurra, benslalom
Ons: Vila
Tors: Vallning och/eller benslalom
Fre: Vallning, snurra
Lör: Backa
Sön: Vallning
 
 
Sam
Mån: Nosduttar, hoppteknik
Tis: Agilityslalom
Ons: Framför- och bakombyten
Tors: Agilityslalom
Fre: Vallning, nosduttar
Lör: Vila
Sön: Nosduttar, benslalom

Älskade Alice

Foto: Michael Cederberg
 
Åhh vad duktig min tjej är! Jag har varit en hel del med min fina pojkis nu i helgen men vi var hem till mig en sväng igår kväll och tog då ut Alice för lite vallning och Micke fotade lite :) Våra tackor börjar bli bli mycket mer följsamma, Alice har bra djurkänsla och håller sig på avstånd så tackorna börjar lita på henne nu! Vissa stunder är bara för härliga då dom går lugnt efter mig och Alice får känna att hon flyttar på dom. Jag filmade när vi vallade ikväll, måste bara få in filmen i något vettigt redigeringsprogram och sen ladda upp...

Resultat v.31

Den kursiva texten är det planerade och den feta texten är det som vi verkligen gjorde.
 
Alice
Mån: Backa, snurra - Snurra, vallning
Tis: Vallning och/eller benslalom - Vallning, backa
Ons: Vila - Vallning i håga/miljöträning
Tors: Vallning och/eller backa - Vila
Fre: Snurra, benslalom - Vallning
Lör: Snurra, backa, ev. vallning - Vallning
Sön: Spår på hårt underlag - Vallning
 
Sam
Mån: Agilityslalom - Agilityslalom
Tis: Vallning och/eller agilityslalom - Agilityslalom
Ons: Nosduttar, framförbyten - Vallning i håga/miljöträning
Tors: Agilityslalom - Vallning, minipass agilityslalom
Fre: Vallning, nosduttar - Vila
Lör: Vila - Minipass agilityslalom
Sön: Hoppteknik - Framförbyten, agilityslalom
 

Det blev ju inte riktigt enligt planeringen men gissa om Alice är nöjd med veckan!! Jag glömde faktiskt bort att titta på planeringen lite så därför blev Sams träning ganska bombad med slalom men det har gått väldigt bra så det gör inget. Det har varit en rolig vecka med mycket strukturerad träning, det känns som att vi kommer framåt! Nu ska jag knåpa ihop en ny planering för kommande veckan..

Träningsglädje!

Jag kan inte riktigt med ord beskriva hur otroligt glad jag är att vi har kommit igång med vallningen på allvar nu! Egen vallningsfålla hemma med får som är under invallning, känslan att kunna valla egna djur är fantastisk. Sen har vi verkligen tur som får åka till hågadalen och valla på Olles djur, han hjälper även oss massor! Igår var jag och mamma dit med båda hundarna och mamma fick ta sig en sväng inne hos fåren tillsammans med Alice, det gick jättebra :) Här nedan finns bildbevis! Det var Olle som fotade.
 
Om en liten stund ska jag och Sam styra bilen mot Örbyhus för vallningskurs, härligt! 

RSS 2.0